Wat gaat 3D-printen voor de consument betekenen? Een 3D Print Lezing Haarlem

Een nieuwe manier van maken.
3D-printen, ook wel Additive Manufacturing, Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een productietechniek waarbij een digitaal bestand omgezet wordt naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D-printer.

Van een plastic bekertje tot gouden sieraden, tegenwoordig kun je veel verschillende materialen gebruiken om te 3D-printen. Ook hele complexe vormen kunnen geprint worden met een 3D-printer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

3D-printen bestaat al meer dan 30 jaar, maar is tegenwoordig aan populariteit aan het winnen, doordat het steeds toegankelijker wordt voor meer mensen. De techniek is voordeliger geworden en daarnaast is de kwaliteit van de machines verder ontwikkeld en verbeterd.
Wat is de toegevoegde waarde van 3D-printen? In deze lezing geeft Joury Galis van Rada 3D antwoord op de volgende vragen: Wat kan je als consument met deze techniek en wat gaat de komst van deze apparaten betekenen voor het dagelijks leven?

Wanneer?

Zondag 22 mei 2016| 13:00 – 15:00 uur | Gratis
de Bibliotheek Haarlem Centrum | Vanaf 15 jaar

Reserveer je gratis toegangsbewijs hier:
http://www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/de-bibliotheek/agenda/agendaoverzicht/3d-printen-wat-kan-je-er-mee-05-22.html

Inmoov_robot

Ook interesse in een lezing, demonstratie, masterclass of workshop met als onderwerp 3D-Printen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden!
RADA 3D